Загальна кількість переглядів

Wikipedia

Результати пошуку

Translate

6 жовтня 2013 р.


Що можна купити за 1 гривню?

"Пам'ятаєте, як років 4-5 тому було багато магазинів "Все по гривні? Потім там вивіски змінили на 5 гривень. Тепер ті кіоски називаються "Усе по 15", - розказує киянин Володимир Рожкевич.
Пенсіонер пропонує перевірити, що зараз в Україні можна купити за 1 гривню.
"Раніше багато продуктів по гривні оцінювали – можна було купити яйце, батончик, 100 грам цукерок "Дюшес", пачку пластівців чи кукурудзяних паличок у пудрі, - згадує Володимир. – Внукам щонеділі давав гривні на шоколадки, солоні палички і чупа-чупси. Тепер навіть яйця подорожчали. За гривню вийде пачка сірників у супермаркеті на касі. Запальнички не купиш, а колись виходило навіть дві. І хай говорять депутати, що гривня стабільна. Я по цінах бачу, що зараз вона нічого не вартує".
Іде вздовж полиць у супермаркеті. Зупиняється біля вітрини з батарейками. Найдешевша по 2,5 грн.
"Сухі серветки і туалетний папір уже давно дорожче гривні. Не купиш ні ручки кулькової, ні пачки таблеток. А ще в 2006 анальгін і активоване вугілля в аптеці біля дому я по 1,09 гривня брав. Зараз за гривню там хіба одноразові рукавиці купити можна".
Прицінюється до розкладених по ящичках кондитерських виробів. Просить у продавця зважити щось на гривню. Виходить 3 цукерки "Пташине молоко", 10 пряників "Марія", 40 грам халви "Цукрова".
"До ковбасного відділу можна не йти. Навіть ліверної ковбаси на гривню ніхто тепер не зважить", - зауважує пенсіонер.
У відділі спецій по 1,1 грн знаходимо ванільний цукор і лимонну кислоту. Рожкевич пригадує, як у 2007 році за гривню купував тут перець горошком і мелений, лаврове листя і приправи до холодцю і курки.
Йдемо на ринок біля супермаркету. За гривню тут можна купити зубочистки, булавки, 3 одноразових стаканчики, губку для миття посуду. У кіоску з канцелярським приладдям за гривню продавець готова продати одноразову ручку, зошит у косу клітинку на 12 аркушів, простий олівець і гумку для стирання. У кіоску "Преса" пропонують за 1 грн календарик, два конверта без марки, брошуру з кросвордами за липень, резинку для волосся з бантиком і пластиковий брелок для ключів.

Немає коментарів: