Загальна кількість переглядів

Wikipedia

Результати пошуку

Translate

1 листопада 2013 р.

Новини з клубу

В Україні та за її межами наша  область відома, як один з найбільших промислових центрів  України. Та не тільки залізною рудою, гранітом і навіть золотом багате Придніпров’я. Наш регіон славиться історією. Тут збереглося безліч пам’яток XVII-XX століть, а долини річок Дніпра, Самари  і  Орелі  чарують  мальовничими пейзажами та  унікальними краєвидами. Напередодні  70 річниці з дня визволення Дніпропетровщини учні Дніпропетровського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів туристичного сервісу  з майстром виробничого навчання Селіною Т.С. та члени клубу підприємництва «Вектор» з  числа учнів закладу, які беруть участь польсько-українському проекті, згадали 7 чудес області  і по-новому відкрили  для себе неповторний та привабливий край на Дніпрі.
Наш фоторепортаж



Новини з клубу
10.10.13 у нашому клубі було проведено чергове засідання на якому ми представляли та захищали свої бізнес ідеї.В цілому все було дуже цікаво і всім  дуже сподобалось.
 

















За запрошенням Лукашової Ірини  Семенівни, керівника  реєстраційного центру,  23.09.2013 р. члени клубу «Вектор» побували на екскурсії  в центрі дозвільних процедур «Єдине вікно».  Приймала вона нас у своєму кабінеті . Ірина  Семенівна розповіла нам про електронну програму реєстрації підприємців, показала дозвільні документи, які потрібно заповнювати, аби відкривати власну справу. Тут громадяни отримують будь – які  адміністративні послуги, починаючи з реєстрації місця проживання  і закінчуючи  отриманням водійських прав або ж оформленням соціальної допомоги. При цьому громадяни мають справу з державними адміністраторами.  Лукашова Ірина Семенівна  нас познайомила з ними. Її колега, Пашковська Олена Валеріївна –спеціальний посадовець – адміністратор, розповіла, як вона організовує взаємодії громадян з органами влади – безпосередніми постачальниками послуг, показала, як  спілкується з клієнтами та оформляє дозвільний пакет документів. Ми дізналися, що бізнесменам тут надають безкоштовні юридичні консультації. Нам було дуже цікаво. А ще напам’ять усім членам команди подарували  книги Дніпропетровської міської ради – програму розвитку малого і середнього  підприємництва у м. Дніпропетровську  «Реєстрація фізичних осіб - підприємців» та «Правове регулювання лізінгу в Україні». Так що в нашому клубі почала створюватися  бібліотечка.
Це ми в кабінеті Лукашової І.С. - керівника  реєстраційного центру
Тут члени команди знайомляться з бланками дозвільних  документів.
А це ми слухаємо розповідь Пашковської  Олена Валеріївна – спеціаліста – адміністратора
Олена Валеріївна показує нам роботу з електронною програмою вже безпосередньо з робочого місця  спеціаліста – адміністратора  

Ми так живемо
З  метою ведення здорового способу життя, під гаслом  «Зробимо зарядку – буде все в порядку»,  на спортивному майданчику починається  день  усіх учнів  нашого Центру та членів клубу «Вектор». Під керівництвом викладачів фізичного виховання  Оленічевої С.Є. й Чижика Є.А. та фізоргів груп виконуємо  вправи. Нам весело,  про здоров’я ми дбаємо сьогодні. Хіба може бути чахлим майбутній підприємець?

Наш фоторепортаж




19.09.2013 р. члени клубу «Вектор» побували в дитячому будинку №6. На зібрані кошти , а їх було 820 гривень  ми закупили дитячий шампунь, мило, книжки – розмальовки, фломастери та цукерки й печиво. Адміністрація нас зустріла  дуже  радісно. У групах малюків ми вручили подарунки, провели ігри, слухали, як співають  діти, водили з ними хоровод.  Окрім того, для дітей  6  й  7 років організували майстер – клас. Виготовляли квітку з паперу та вчили плести стрічковий браслет. Прощатися було дуже важко, але ми точно знаємо, що наступну акцію «Допоможи державній дитині»  ми оголосимо  у грудні  і прийдемо сюди з подарунками та концертом.



18.09.2013 р. ми  з членами учнівського самоврядування закінчили  проводити акцію «Допоможи державній дитині». Усього зібрали 820 гривень. За дзвоником до директора дитячого будинку дізналися, що там проживає 39 дітей і домовилися  про відати 20.09.2013 р.
















18.09.2013 р. ми зустрілися з адвокатом Дон Володимиром Йосиповичем. Представила нам його директор Центру Войтович І.В. Урок був цікавим. Члени нашого клубу довідалися, що підприємництво - це безпосередня самостійна, систематична, на власний ризик діяльність по виробництву продукції, виконанню робіт, наданню послуг з метою отримання прибутку, яка здійснюється фізичними та юридичними особами, зареєстрованими як суб'єкти підприємницької діяльності   в порядку,  установленому законодавством. Він розкрив нам принципи, на яких здійснюється підприємництво, розповів, хто може бути підприємцем,  підкреслив, що  у законі "Про підприємництво" наведено декілька випадків обмеження підприємницької діяльності.
          На цьому уроці  члени  нашої  команди засвоїли, що для того, щоб розпочати

підприємницьку діяльність, необхідно здійснити ряд послідовних кроків. Якщо ми оберемо  підприємницьку діяльність зі створенням юридичної особи, ці кроки повинні бути такими:

§  рішення про створення нового підприємства: вибір видів підприємницької діяльності, пошук партнерів, підготовка бізнес-плану.

§  збори засновників: вибір організаційно-правової форми підприємства; вибори або призначення керівника новоствореного підприємства;

§  підготовка установчих документів;

§  підготовча організаційна робота: отримання додаткової інформації та бланків документів в реєстраційному відділі органу місцевої влади; за необхідності – підготовка додаткових документів (документів про реєстрацію юридичних осіб-засновників, договору про оренду); нотаріальне засвідчення підписів керівників фірми, копій реєстраційних посвідчень засновників та договору оренди; сплата державного мита; за необхідності – звернення до банку;
§  вибір форми оподаткування;
§  державна реєстрація підприємницької діяльності;
§  подальша легалізація підприємницької діяльності;
§  ліцензування, патентування (за необхідності).

Якщо ми обираємо підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, доріжка необхідних кроків буде дещо простіша і складатиметься з таких етапів:

§  рішення про започаткування підприємницької діяльності: вибір видів підприємницької діяльності,  підготовка короткого бізнес-плану;

§  підготовча робота: отримання додаткової інформації та бланків документів в реєстраційному відділі органу місцевої влади; сплата державного мита  і т. ін.;

§  вибір форми оподаткування;

§  державна реєстрація підприємницької діяльності;

§  подальша легалізація підприємницької діяльності;

§  ліцензування, патентування (за необхідності).

Але ми черговий раз почули, що головним у наших починаннях є освіта. Її не буває багато.




17.09.2013 члени клубу «Вектор»  зустрілися з керівником реєстраційного центру Лукашовою Іриною Семенівною. Тема зустрічі «Підприємництво. Оформлення документів». Ми дізналися про класифікацію видів діяльності, що таке реєстраційний та дозвільний центри, про електронну реєстрацію. Ірина Семенівна  познайомила нас із Законом  «Про ліцензування» та Законом «Про державну реєстрацію». У ході бесіди ми зрозуміли, чим відрізняється приватний підприємець від учредителя.



  День Міста
14.09.2013 р. члени клубу підприємництва «Вектор»  узяли участь у святкуванні Дня міста. Запитаєте, що робили там ? Відповідь проста. Ми розповсюджували рекламу кінотеатру «Правда», що знаходиться у Індустріальному районі, розповідали жителям про  його історію. А заробіток за виконану роботу – 30 білетів на перегляд  одного фільму  протягом  наступного тижня. Про такого роду розрахунок нас повідомив заступник голови Індустріальної у місті ради  Францкевич Ігор Іванович.
Ми раді, кінотеатр бо крутий! Клас!
 

А ось члени клубу з  кафедри  екологічного напрямку, флористи та квітникарі, декоратори вітрин,  знову заробили гроші на матеріали . Окрім того вони  проводили майстер – клас, показували зацікавленим техніку декупажу та вітражів, виконані роботи дарували  напамять.
   Свою лепту внесли й клубівці  кафедри кухарського та кондитерського мистецтва. До свята вони  під керівництвом старшого майстра Кислої Т.М. та майстра виробничого виховання Шевченко Т.О. спекли тістечка  й  коровай. Грошей вторгували  600 гривень. Учні вирішили їх використати на  закупку продуктів для майстер – класу  для малюків дитячого будинку №6.
    Самі заробляємо, самі й витрачаємо!


І дощ нас не злякав. Своїми виробами ми гостинно пригощали представників влади міста від імені Індустріального району.
  Гостям виставки приємно й цікаво, а нам радісно. Ми продемонстрували те, чого навчилися і отримали замовлення на випікання короваїв на весілля. Робота кипітиме, будемо шліфувати свої професійні навички, а разом з тим – дарувати радість людям.
   Так для нас пройшов день міста.


Сьогодні 12.09.2013 р. Ми провели спільне засідання зі старостатом учнівського самоуправління Центру.  Президент клубу «Вектор» Мушегян  Євген та президент учнівського самоврядування , член клубу «Вектор»  звернулися до старост груп активізувати діяльність щодо проведення волонтерської акції «Допоможи державній дитині». У ході спілкування дійшли до висновку, що на зібрані кошти понесемо не тільки подарунки, але проведемо ще й майстер-клас з флористики, з кондитерського мистецтва та офіціантської справи . У дитячому будинку є діти із захворюванням на ДЦП, а  робота над виготовленням квітки, ліплення кондитерських прикрас з марципану та фігурне складання серветок стануть для таких малюків арт-терапією. 




 
     У період між заняттями, 11.09.2013 р.,  до нас завітав Начальник Дніпропетровського регіонального управління  голова  Укрсиббанку  в Дніпропетровській області  - Губанов  СергійМиколайович. Він розповів про розвиток банківської системи в Україні, утворення Публічного Акціонерного товариства УкрСиббанку  — одиного з найбільших банків України, який зареєстровано 18 червня 1990 року. Банк надає повний комплекс банківських послуг для юридичних та фізичних осіб. Губанов Сергій загострив нашу увагу на тому факті, що цей банк  обслуговує понад 1,5 млн роздрібних клієнтів, 250 тис. підприємств середнього та малого бізнесу та 4 тис. великих компаній. З його розповіді нам став цікавим  факт, що у  2011 р. 15% акцій УкрСиббанку було придбано Європейським банком реконструкції та розвитку  (ЄБРР).
     Губанов Сергій Миколайович у ході своєї розповіді надав нам ряд порад:
- вибрати правильно професію;
- навчатися на помилках  неуспішних підприємців;
- ризик зважувати;
- раціонально вкладати кошти;
- теорія без практики – пуста справа;
- у житті керуватися правилом  «Інстинкт чемпіона»: пам’ятати все, що робиш протягом життя та результати того зробленого;
- пам’ятати, яким ти був і становитися кращим;
- по-європейськи підходити до оцінки свого місця в житті і кожні 3 роки, оцінивши, змінювати  сходинку свого життя.
     Підсумовуючи зустріч, як майбутнім підприємцям, побажав, щоб в нас жило три віри:
- віра в себе;
- віра в продукт;
- віра в роботодавця.
     У кінці спілкування Губанов Сергій Миколайович запросив нас до свого центрального офісу на заняття безпосередньо у банк. Ми дуже раді цій пропозиції. А ще нас глибоко  зачепили його слова: «Діти – це святе». Зустріч призначено на другу половину жовтня. Ура!





10.09.2013 р. відбулося чергове засідання клубу підприємництва «Вектор». Працювали за планом. На урок було запрошено  було запрошено Шевченка Романа -  приватного підприємця, керівника приватної студії «Фартух». Ми продовжили розмову про бізнес і його рекламу, дізналися, що таке технічне завдання, якими є його складові, познайомилися з програмою «Шаблон», поняттям «якір»  і  отримали нове домашнє завдання:
1. Закінчити формування ніш.
2.Провести гру «Замовник. Консультант».
3. Скласти список «Чим займатися поза роботою».
4.Скласти список «150 цілей, чим буду займатися в найближчі три місяці».

Ну що ж, раз отримали, то виконаємо. Ми вчимося.
Наш фоторепортаж 















07.09.2013  р. частина нашої команди побувала на «Петриківському дивосвіті». Члени клубу  з кафедри флористів  демонстрували майстер – клас по виготовленню топіарі, продали багато привезених композицій, виручені кошти, за рішенням  учнів,  будуть спрямовані на закупку матеріалів для виконання робіт, які  будуть 14.09.2013 р. представлені на виставці з нагоди дня міста.
    Клубівці з кафедри перукарського мистецтва плели коси на замовлення відвідувачів виставки та наносили тотуаж у формі  петриківської  цибульки  не тільки дівчатам, а й хлопцям.
Виручені кошти будуть вкладені в ремонт ще однієї майстерні навчального – практичного центру «Локон».
    Виставкою закладу зацікавилася дружина польського посла в Україні. У ході бесіди  з нашим директором, Войтович І.В., вона виказала своє захоплення професійно – технічною освітою і з сумом повідомила про той факт, що в Польщі ця освітня ланка загублена, а вища освіта навичок робітничої  професії не надає.



06.09.2013 р.  наша команда побувала в Індустріальній у місті Дніпропетровську раді. Тут відбулося чергове засідання. Урок бізнесу дав голова ради – Дегтярьов  Юрій Сергійович. Ми засвоїли:
- бізнес і влада – партнери;
- хороший бізнес – основа держави;
- бізнес протягує руку владі, а влада – бізнесу;
- дотримання законів – перше правило усіх  громадян країни і підприємців зокрема;
-  до розв’язання питань слід підходити комплексно;
- справи краще робити в колективі;
- щоб прийшов успіх, треба змінити самих себе;
- світ вертиться навколо успішних людей;
Підсумовуючи матеріали уроку, Юрій Сергійович  порадив нам займатися самоосвітою, удосконалювати себе, а ще – багато уваги приділяти своїй освіті.

Наш фоторепортаж 


05.09.2013 р. у закладі важлива подія, у нас відкривається новий навчально-практичний центр кафедри ресторанного обслуговування -  навчальний ресторан «Солоха запрошує». Тут ми будемо  шліфувати свою професійну майстерність разом з викладачем Толпиго О.Л. та майстрами виробничого навчання Вовк Є.О., Щербиною К.В., Бойченко М.В.  І сьогодні на обслуговуванні запрошені  зможуть побачити, чого ми вже досягли. Яку лепту внесли ми , члени клубу? На виїзній практиці заробляли гроші, які директор Войтович І.В. спрямувала на  його створення, мили, чистили після виконання будівельних робіт. У таких умовах навчатися просто клас, усе по-справжньому. Отримаємо диплом, а перед виробництвом  з новітнім устаткуванням  комплексувати не будемо.
Наш фоторепортаж   







Сьогодні,  05.09.2013 р., для членів  нашого клубу  урок підприємництва провів керівник  приватної студії, підприємець Роман Шевченко. На занятті він розповів про 5 ніш  бізнесу, які приводять до успіху. Акцентував увагу на  поступові кроки :  вибір ніш, тестування вибраної ніші, створення
сайту  з однієї сторінки,  дослідження  статистики. Особливу увагу клубівців  Роман звернув на роль реклами в розвитку власної справи. У кінці заняття він порадив ніколи не відкладати справи на потім, вірити в себе і, якщо потрібно – ризикувати. Але це не все - учні отримали домашнє завдання: підготувати 150 пунктів мети.
         Наступне заняття з Романом Шевченко відбудеться  10.09.2013 р. о 12 годині.
Наш фоторепортаж
















Урок успіху для нас провела координатор  польсько – українського проекту в Дніпропетровській області , старший викладач інституту післядипломної  освіти Кушнікова Світлана Вікторівна. Вона дала нам зрозуміти, що для того, щоб змінити життя, спочатку треба змінити мислення . Разом з нею ми провели  гру  «                » і посвятили її у члени нашого клубу. 


Наш фоторепортаж

Ура! Сьогодні у нашої команди  відбулося чергове засідання, на якому нас було посвячено у члени клубу підприємництва.  Окрім  того , ми захищали проекти «Я президент клубу».  Обрали   Мушегян Євгенія, що навчається за професією «Офіціант. Бармен. Адміністратор».
Цікавою для нас стала робота над проектом «Символіка клубу».  Ми працювали над цим і вдома, і в Центрі.  Наші тренери , Кузь Т.Г. та Костенкова І.С., відкрили таємниці про гроші у житті.
За таких знань, скоріше всього, по закінченню закладу ми зможемо відкривати власну справу. Ми мріємо про це, а мрії мають одну особливість – здійснюватися.


Наш фоторепортаж






Учні нашого Центру, що навчаються за професією «Квітникар. Декоратор вітрин»  виконали ландшафтний проект у дитячому оздоровчому таборі «Перлина Придніпровя». З ними працювали викладач Слоквенко С.Ю. та Коваленко Л.М. Квіти й рослини символізують життя, створюють позитивну енергію, яка допомагає жити в радості та спокої, вони несуть позитивний стан душі. А  найголовніше, будь – яка квітка висаджена й вирощена з любовю. несе позитивну енергію.
Наш фоторепортаж:










З ранньої весни ми опікувалися клумбами підшефної загальноосвітньої школи №14. Вона знаходиться в нашому мікрорайоні. Весною посадили клумби, а влітку поливали, спушували, аби восени краса порадувала учнів. Не кошти, які можна заробити головне, а радість, що принесе виконана робота.



Коштів за виконані роботи ми не заробили. Роботи виконали на волонтерських засадах. Цей табір створено державою для учнів - сиріт і позбавлених батьківського піклування та дітей з багатодітних сімей, а волонтерство – це наш  спосіб життя.



Увага! Увага! Увага!


1 вересня   з нагоди  Дня  знань  у   нашому  Центрі  відбулася святкова  лінійка.  Ми прийняли  220 першокурсників . Навчальний рік розпочався. Вперед до вершин професії .













.
Завітайте до нашого закладу. Не пожалкуєте. Тут навчають майбутніх професіоналів!


Правовими підставами діяльності клубу підприємництва, який створено  в ДПТНЗ «ДЦППРКТС» є наказ директора Центру  «Про створення клубу  від 03.07.2013  № 297/1   та Положення про клуб,  що затверджено 01.07.2013  на засіданні педагогічної ради.

Немає коментарів: