Загальна кількість переглядів

Wikipedia

Результати пошуку

Translate

6 жовтня 2013 р.


Йому було 56: два роки без Стіва Джобса

Два роки тому світ вразила новина про смерть Стіва Джобса, чиє ім'я стало легендарним ще за життя. Людина-легенда, яка зуміла підняти Apple в момент, коли вона була на межі банкрутства. У 1997 році газета San Francisco Chronicle писала: "Остання людина, яка могла би врятувати Apple від неминучого банкрутства, померла дві тисячі років тому. Його розіп'яли на хресті". Виявилося, журналісти помилялися.
Стів Джобс завжди був дуже далекоглядним бізнесменом. Він допоміг наступити епосі персональних комп'ютерів, а потім провів справжню культурну революцію, змінив наше уявлення про те, як варто слухати музику, дивитися фільми і розмовляти по мобільному телефону. Йому було 56.
У 2004 році він переніс операцію з пересадки печінки. У 2009 році взяв тримісячну відпустку, і вже тоді зарубіжні інформагентства стали спішно писати некрологи. Здавалося, Джобс не повернеться. Але він повернувся. А потім знову повідомив про свій відхід. Цього разу остаточно.
Смерть Джобса не стала повною несподіванкою: попередні роки він вів боротьбу з важкою недугою, і приблизно за півтора місяці до фатального дня передав повноваження по щоденному керівництву компанією своєму наступнику Тіму Куку.Однак він залишався обличчям та керівником Apple навіть у ті моменти, коли проходив лікування.
Джобс проводив презентації в стані, близькому до непритомного, навіть тоді, коли всі бачили, що ноги в незмінних синіх джинсах сильно схудли. Чекали його і на презентації iPhone 4S, яка пройшла 4 жовтня 2011 року, хоча б у якості почесного гостя.
Як стало відомо пізніше, Джобс стежив за колегами зі свого будинку і залишився задоволений, як вони впоралися із завданням. А вже наступного дня світ облетіла звістка про смерть найвідомішов, мабуть, фігури IT-світу.

Немає коментарів: